288
Christian Jacq: Mozart 1. - A nagy mágus
Szabados Éva ajánlata

christian-jacq-mozart-1-a-nagy-magus

Amióta csak írni kezdtem, azaz tizenhárom éves korom óta, Mozart jelen van az életemben. Hallgattam a zenéjét és tanulmányoztam az ősi egyiptomi civilizációt, ám akkor még nem tudtam, milyen szorosan kapcsolódnak egymáshoz.

Christian Jacq francia író és egyiptológus (a Sorbonne Egyetemen doktorált) legújabb négykötetes művében Wolfgang Amadeus Mozartról ír, szabadkőműves kötődését helyezve a középpontba. Az olvasó megtudhatja, hogy Mozart zenéje és az ősi egyiptomi civilizáció milyen szorosan fűződnek egymáshoz, és megismerheti a zenetörténet egyik legnagyobb zsenijének szellemi kalandját.

A nagy mágus című első rész több szálon követi végig Mozart életét születésétől a komponista kora ifjúságáig. Az egyik szál az uralkodó hajlamú, mindenben irányítani vágyó apa, Leopold Mozart hol hasznos, hol káros befolyása, a másik az Európába menekült egyiptomi Thamos, Théba ifjú grófja, aki miután felismeri a gyermek Mozartban a jövő lehetőségét, a Nagy Varázslót, őrző angyalaként, művészi lelkiismereteként szegődik melléje. Bepillantást nyerhetünk a Thamossal kapcsolatban álló szabadkőműves páholyok világába is, akik segítik őt abban, hogy megfelelő hátteret és motivációt biztosítson az ifjú zeneszerzőben szunnyadó szellemi erő felszínre töréséhez.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.04.06