1267
Felix Salten: Bambi
Tolnai Gáborné ajánlata

felix-salten-bambiEgy őzgida életéről szól a könyv: első botladozó lépéseitől felnőtté válásáig. Egész életében tanul: hogy hallgasson az ösztöneire, hogy óvakodjon az embertől, hogy ki a barát és ki az ellenség. Megismerkedik az erdő lakóival és magával az erdővel. Mindebben édesanyja segíti, akire mindig számíthat. Később megismeri a szerelmet, a küzdelmet és a halált is. És ami a legfontosabb: közben megtanul életben maradni, s rádöbben arra is, hogy az ember sem mindenható.

A Bambi különleges regény, nem hasonlít más állattörténetekhez abban az értelemben, hogy az állatoknak nincsenek emberi vonásai, az író egyszerű érzelmek, ösztönök által vezérelt lényeknek ábrázolja őket, s ezáltal valóságosak.

Felix Salten osztrák író 1923-ban írta a regényt. Az ötletet egy az Alpokban tett kirándulás adta, így született meg a Bambi, egy életrajz az erdőből, mely valósághűen mutatja be az erdő életét, mégsem unalmas és tényszerű, hanem izgalmas és érdekes. Salten megírta a könyv folytatását is Bambi gyermekei címmel, mely az őz felnőtt életéről szól.

A könyvet Thomas Mann ajánlotta a rajzfilmgyáros Walt Disney figyelmébe, így született meg aztán belőle a rajzfilm-változat.


Megtekintés az Online Katalógusban

 

2017.10.10