254
Jude Watson: A 39 Kulcs 6. - A kenguruk földjén
Szabó Szilvia ajánlata

jude-watson-a-39-kulcs-6-a-kenguruk-foldjen

Különös és remek könyvsorozat a 39 kulcs. Izgalmas, intelligens, és aki olvassa, garantáltan műveltebb lesz egy kicsit. A két kamasz főszereplő testvérpár nagyanyjuk halála után beneveznek egy versenybe. A fődíj ismeretlen, de annyit tudni lehet, hogy roppant értékes. 39 kulcsot kell megtalálniuk, mindegyik a következőhöz vezet. Amy és Dan eleinte a sötétben tapogatóznak, de kiváló eszük egyre közelebb viszi őket a megoldáshoz.

6 csapat van versenyben, mind rokonok, a Cahill család tagjai. Sorra kiderül a kalandok közepette, hogy e család tagjai között nem egy alakította a történelmet és a művészetet az elmúlt évszázadokban. A sorozat azért különleges, mert az izgalmakon túl olyan tájakra visz, ahová sokan vágyunk. Elmeséli a velencei lagúnák történetét, bepillanthatunk Mozart gyermekkorába, ismerkedhetünk a japán katanákkal... Majdnem mindegyik kötetet más szerző írt. Így a stílus elég változatos, más lendülete van minden kötetnek.

A 6. kötetben (előzmények: 1. - A csontlabirintus, 2. - Egy hamis hang, 3. - A kardtolvaj, 4. - A síron túl, 5. - Sötét erők), A kenguruk földjénben a kulcsvadászat folytatódik. A tizennégy éves Amy és öccse, Dan most a kenguruk földjére utaznak szüleik nyomait követve. De az utazás szörnyű emlékeket idéz fel Amy-ben. Olyan szörnyűeket, hogy nem oszthatja meg őket senkivel... még Dannel sem. Szüleik szellemétől kísértve és halálos ellenségeikkel a nyomukban Dan és Amy már azt sem tudja eldönteni, ki a barát, és kitől kell tartaniuk. Vakságuk miatt elkövetnek egy nagy hibát... ami egy titkos barátjuk életébe kerül.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.03.16