275
Glenn Murphy: Gusztustalan tudomány - Gyomorforgató körkép a legundorítóbb dolgokról
Máté Zsófia ajánlata

glenn-murphy-gusztustalan-tudomany

Szerinted mik a legborzalmasabb, legundorítóbb és legvisszataszítóbb dolgok a világon? Érdekel a tudományos magyarázatuk? Akkor ez a könyv neked készült! Olvashatsz benne romlott ételekről, riasztó állatokról, undok élősködőkről és szörnyű fertőzésekről.

Megismerhetsz olyan tudósokat, akik a legundorítóbb dolgokat kutatják, amit csak el tudsz képzelni. Miért tartják egyesek ínyenc falatnak a kukacos sajtot, míg mások undorodnak tőle? Miért simogatunk meg bizonyos állatokat, míg másokat semmi pénzért sem érintenénk meg? A vicces rajzokkal és meglepő tényekkel teli könyv ezeknél még sokkal hihetetlenebb furcsaságokra is választ ad.

Minden egyes fejezet kérdésekkel kezdődik, amelyek arra késztetnek majd, hogy tapasztalj meg és hasonlíts össze egymással gusztustalan dolgokat. Megtudhatod például, miért kedvelnek egyes emberek nyilvánvalóan gusztustalan dolgokat. Kiderül, mi is az undor, miért alakult ki az emberben, mire jó, és hogyan befolyásolja a környezetet, amelyben élünk. A végére talán már nem is lesz annyira visszataszító… Készen állsz az undorodásra?


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.03.09