377
Instrumentális: Miloš Karadaglić - Mediterráneo
Juhászné Lukács Mária ajánlata

milos-karadaglic-mediterraneo

Miloš Karadaglić-t, a fiatal gitárművészt egy 2007-ben készült interjúban megkérdezték, hogy szerinte mi a tökéletes boldogság. A válasza a következő volt: "Ház Montenegró (vagy Málta) napos partján; csak a hullámok, gondolatok és a gitárom…".

Montenegróban született 1983-ban, és már gyermekkorában kiderült, hogy kiválóan játszik klasszikus gitáron. 17 évesen felvételt nyert Londonba, a Királyi Zeneakadémiára. 2011-ben adta ki a Deutsche Grammophon a Mediterráneo című albumát, amely egy CD-t, valamint egy DVD-t is tartalmaz dokumentumokkal, klippekkel. A lemezen megtalálható több zenei műfaj izgalmas átirata szólógitárra. Eredetileg szvit, zongoradarab, mazurka, tánc, népdal, ének is megszólal a fiatal művész keze alatt.

Miloš gitár iránti szenvedélye intuitív érzéssel párosul azzal, hogy miként hozhatja a hangszert közönségéhez - akár a Royal Albert Hall 4000 fős közönsége számára, akár egy intim kamarazenei előadás 100 főjének számára. Élvezi a fellépést a nagy koncerttermekben ugyanúgy, mint a nem hagyományos helyszíneken, mint például a New York-i Le Poisson Rouge, a londoni Camden Roundhouse (iTunes Festival) és a Deutsche Grammophon's Yellow Lounge klub estjei Londonban, Berlinben, Amszterdamban és Szöulban.

A fiatal művész nemcsak zenél, hanem tanít is, hiszen 2018-ban elindította a Schott Music által kiadott, 4 klasszikus gitár módszerrel foglalkozó könyv új sorozatát Play Guitar with Miloš címen, ahol a klasszikus gitárt tanítja azokon a darabokon keresztül, amelyeket karrierje során játszott és a legjobban kedvelt. A Mediterráneo című lemez kellemes gitárzenéje nem csak a klasszikus zene kedvelőit varázsolja el.

Tracklist:
01. Una domenica italiana
02. Io amo
03. Figli
04. C'est Venice
05. Il sognatore
06. Hei guarda chi c'é
07. Mediterraneo
08. Canzone d'amore
09. Napoli
10. Amico del cuore
11. Caspita


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.02.26