380
Németh Nyiba Sándor: Az idő fogságában
Tolnai Gáborné ajánlata

nemeth-nyiba-sandor-az-ido-fogsagaban

Németh Nyiba Sándor olimpikon, költő, zeneszerző. 1957-ben született Vas megyében, de középiskolai tanulmányait és sportpályafutását Győrben kezdte. Itt szerzett villanyszerelői képesítést, és birkózni kezdett a Győri Dózsában. 12 éves korától zenél – nála jól megfért egymással a sport és a zene, amelyhez később csatlakoztak a versek is. Ezen a hangoskönyvön is zenei kísérettel előadott versek szerepelnek, saját maga szólaltatja meg őket.

Aztán Pestre került, a Csepelben birkózott és a METEOR együttesben játszott. 1977-ben a szabadfogású birkózó válogatott tagja lett, 26 világversenyen képviselte hazánkat versenyzőként és edzőként: olimpián, világbajnokságon és Európa-bajnokságon értékes helyezésekkel öregbítve a magyar birkózás hírnevét. 1986 októberében a Német Szövetségi Köztársaságba szerződött a KSV Elgershausen Klubhoz mint játékos edző. 1989-től a Magyar Szabadfogású Birkózó Válogatott szövetségi kapitánya, majd vezetőedzője lett. 1991-től szövetségi edzői funkciót töltött be, és egész Magyarország területére kiterjedően birkózást oktató és utánpótlást nevelő feladatokat látott el.

1996. decemberében megalapította a De-Pression együttest, melynek 6 nagylemeze jelent meg. 2004-ben az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület tagja lett, és a médiában kapott egy-egy műsort a Budapest Televízióban, majd a Fiksz Rádióban.

Ezen a CD-n ízelítőt kaphatunk munkásságából, hiszen saját verseit saját zenéjének kíséretében saját maga adja elő. Ismerkedjenek meg vele!

Előadja: Németh Nyiba Sándor
Teljes játékidő: 79 perc
Formátum: audio

Megtekintés az Online Katalógusban

2021.02.26