122
Tudjuk mit néztél a karantén alatt!
Most ideje, hogy elolvasd könyvben is!

Intézményünk Facebook oldalán egy újabb akciót indítunk a könyvek védelmében! A karantén és a kijárási tilalom a tv-sorozatok virágkorát hozta. Ezt elősegítette, hogy a technika fejlődése a filmekhez való hozzáférést igen könnyűvé teszi. De ne feledjük: minden film egy történettel kezdődik, amit valaki leírt!

A közvélemény szerint a könyv és a film párharcából többnyire az előbbi kerül ki győztesen. Valóban így van? Tegyünk kísérletet! Az elkövetkezőkben két naponta olyan regényeket ajánlunk a figyelmükbe, amelyeknek filmfeldolgozását a közelmúltban láthatták valamely tv csatornán, vagy az interneten! 

Mi a véleményük? Hogyan sikerült filmre vinni a történetet? Melyik az élvezetesebb, a könyv vagy a film? Várjuk véleményüket Facebook oldalunkon, éppen aktuális bejegyzéseink alatt, kommentben! Lássuk az első kötetet:

Walter Tevis: A vezércsel
"Beth Harmon csendes, morózus és első pillantásra jelentéktelen nyolcéves kislány, akit édesanyja halála után árvaházba küldenek. Legfőbb társasága egy másik árva, és a gyermekotthon gondnoka, aki sakkozni tanítja.
A sakk szép lassan Beth életének értelmévé válik.

Idővel a fiatal tehetség a nyugtatókhoz és az alkoholhoz nyúl, hogy elmenekülhessen a valóság elől. De a sakkpartik során kiélesednek az érzékei, tisztán gondolkodik, és úgy érzi, hogy talán visszanyerheti az irányítást. Tizenhat éves lányként a hidegháborús években már az USA nyílt bajnokságán küzd a győzelemért. Azonban, miközben szakmai képességei egyre fejlődnek, a tét is növekszik, egyre félelmetesebbnek tűnik számára az elszigeteltsége, és egyre csábítóbbá válik a menekülés gondolata.
És eljön az a pillanat, amikor a világ legjobb játékosával kell megküzdenie a Szovjetunióban. Képes lesz-e nyerni, vagy végül függőségei áldozatává válik?"
Forrás: Moly.hu

2021.03.01