307
Nógrádi Gábor: Segítség, ember! – állatok otthon
Márné Tóth Krisztina ajánlata

nogradi-gabor-segitseg-ember-allatok-otthon

Ha egy család kisállat örökbefogadásán gondolkodik, érdemes együtt végighallgatni Nógrádi Gábor könyvét. Tipikus hibákra hívja fel a figyelmet, de emellett még a helyes gondozásra is tanít a humor segítségével. Ezen a felvételen tizenhét állat beszél, morog, kacag, kiabál, és bizony csak kevesen dicsérik az embert.

Mi történne, ha az állatok beszélni tudnának? Alighanem jól megmondanák a véleményüket rólunk, emberekről. Semmi kétség: nehéz az állatok élete, és ezen egyedül az ember segíthet. Mégpedig azzal, hogy szereti őket. De nemcsak a szívével, hanem az eszével is. Mert az ember és állat barátsága csak akkor szép és igazi, ha az ember az állat nyelvén is megtanul gondolkodni és cselekedni.

Nógrádi Gábor költő, író, újságíró, 2000-ben az év legjobb ifjúsági könyvének járó díjjal tüntették ki PetePite című gyermekkönyvét. 2012-ben YBBY Életműdíjjal, 2013-ban Janikovszky Éva-díjjal jutalmazták a felnövekvő nemzedék irodalmi műveltségének alakításáért végzett kiemelkedő munkásságát. A Segítség, ember! az egyik legsikeresebb könyve, melyet szokás „titkos környezetismereti” tankönyvnek is nevezni, írásaiban felbukkan az állatok védelme, kiszolgáltatottsága. Ebből szemezgettek ki tizenhét történetet, melyeket Pogány Judit fantasztikus előadásában hallgathatunk meg.


Előadja: Pogány Judit

Teljes játékidő: 74 perc
Formátum: 1 audio CD

Megtekintés az Online Katalógusban

2021.02.05