425
Programdús lesz a február
Mit kínálunk a közeljövőben?

A járványhelyzet közepette a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy az online felületek adta lehetőségek kihasználásával minél színesebb programokat, tartalmakat készíthessenek az érdeklődőknek.

A győri könyvtár - hűen a nevéhez - mindig is törekedett arra, hogy igazi otthona legyen a közösségeknek, a februári programkínálatban kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre valót.

Február 2-án M. Kácsor Zoltán felolvasásával indul a rendezvénysorozat, az író négy héten át ismerteti meg a kicsiket és a nagyobbakat is a Zabaszauruszok legújabb kalandjaival.

Szintén a gyerekeknek kedveskedünk februárban minden csütörtökön. Ekkor Töreky Zsuzsi, és Kerekítő Manó lesz a könyvtár Facebook oldalának a vendége.

Február 5-én meseszínházba hívjuk a gyerekeket. Az öreg halász és a nagyravágyó felesége című előadást a Chip Színház mutatja majd be.

Február 14-e nem csak a Valentin-nap, hanem Balassi Bálint ünnepe is. Ehhez kapcsolódóan a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér hivatalos Facebook-oldalán is ezen a napon debütál majd a „Szabadsága vagyon már én szegény fejemnek” című összeállítás Buda Ádám, Csergő-Herczeg László és Rossa Levente énekmondók előadásában.

Kurcsis László győri grafikusművész Alkalmaz a grafika - Reklámgrafikai időutazás című kiállítása nemcsak az alkotó, de a város utóbbi 50 évének plakátművészetét is reprezentálja. A tárlat tavaly októberben nyílt meg a Kisfaludy Károly Könyvtárban. A járványügyi intézkedések miatt személyesen nem sokan láthatták még ezt a kiállítást, ezen szeretne változtatni az alkotó, aki most online tárlatvezetésre hívja az érdeklődőket. A kiállításról készített bemutató kisfilmet február 19-én 17 órától vetítjük majd.

Program kínálatunkban a swing zene rajongóknak is kedveskedünk. Február 19-én. A Friends Big Band ad koncertet a Facebook oldalunkon.

Februári programjainkat a Levéltári délutánok elnevezésű előadás sorozat egy darabja zárja, amikor is Dr. Bagi Zoltán főlevéltáros a 16-17. századi Magyarország étkezési szokásairól oszt meg különleges információkat az érdeklődőkkel.

2021.01.27