306
Rock: Aerosmith - Music From Another Dimension
Szilvási Krisztián ajánlata

aerosmith-music-from-another-dimension

11 év kihagyást követően a Just Push Play után, 2012-ben jelent meg újra igazi album az Aerosmith-tól, a Music From Another Dimension korongján 14 vadonatúj dal kapott helyet. Amúgy van, aki ne ismerné a zenekart? Ők az amerikai zenei történelem egyik élő darabja: az 1971-ben, Bostonból indult banda (Steven Tyler - ének, Joe Perry - gitár, Brad Whitford - gitár, Tom Hamilton - basszusgitár, Joey Kramer - dob) ezidáig több mint 150 millió albumot adott el világszerte, a Rock and Roll Hall of Fame tagja.

Számtalan elismerést vehettek át, köztük 4 Grammy-díjat, 6 American Music Award-ot és 10 MTV Video Music Award-ot. Az 1970-es évek második felében értek először a csúcsra, 1979-ben azonban Perry távozása miatt hullott szét ideiglenesen az együttes, hogy aztán a kilencvenes évek első felében a legjobb korszakát élje: ekkor született a kultikus videoklipekkel támogatott Livin’ on the Edge, a Cryin’, az Amazing és a Crazy. 12 évvel ezelőtt úgy tűnt, ismét válságba kerültek, és az Aerosmith Tyler nélkül folytatja, ám végül mégis közösen indultak turnézni. A Music From Another Dimension az együttes tizenötödik stúdióalbumaként jelent meg a Sony Music/Columbia Records gondozásában, a legutóbbin, a 2004-es Honkin’ on Bobo-n egy kivételével csupán feldolgozások szerepeltek.

Az albumot Los Angeles-ben és a banda massachusetts-i stúdiójában rögzítették, a produceri munkálatokat Jack Douglas, Steven Tyler és Joe Perry, valamint három dal erejéig Marti Frederiksen látták el. „Ez az az album, amelyet el akartunk készíteni azóta, hogy a banda újraegyesült 1984-ben” - mondta el akkor Joe Perry a felvételekről. A lemezről két kislemezdal került először a rádiókba (Lover A Lot, What Could Have Been Love), a 14 dal közül kettőt (Oh Yeah, Legendary Child) pedig az Aerosmith a telt házas Global Warming Tour észak-amerikai állomásain bemutatott a közönségnek a megjelenés előtt.

A Music From Another Dimension az együttest meglehetősen vad formájában és erejük teljében láttatja. Érdekesség, hogy szerepel a korongon például egy duett is, a Can’t Stop Loving You-t Steven Tyler Carrie Underwooddal adja elő, míg a Freedom Fighter című dal hátterében Johnny Depp hangja hallható. Na hadd lássuk azt a hangerőgombot!

Tracklist:
01. What Could Have Been Love
02. Beautiful
03. Street Jesus
04. Legendary Child
05. Oh Yeah
06. We All Fall Down
07. Another Last Goodbye
08. Out Go the Lights
09. Love Three Times a Day (Hello Goodbye)
10. Closer
11. Shakey Ground
12. Lover A Lot
13. Freedom Fighter
14. Up On The Mountain

Megtekintés az Online Katalógusban

2021.01.22