473
Kocsis Noémi: Bakancslista Magyarország
Borbély Tamás ajánlata

kocsis-noemi-bakancslista-magyarorszag

2020-ban jelent meg Kocsis Noémi könyve, a Bakancslista Magyarország, mely páratlan utazásokra, élményekre invitálja olvasóit. A kötet nem a hagyományos útikönyvek földrajzi, tájegységenkénti felosztását követi, hanem különböző „kalandokat”, kihívásokat, érdeklődési területnek megfelelő tematikus túrákat, programokat kínál.

Kilenc fejezetre osztva mutatja be a 777 hazai úti célt: találhatunk például „kultúrás” programokat, „vadregényes” felfedezéseket, de olvashatunk csak kevesek számára ismert „legendákról”, eseményekről is. Mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő utazási, kikapcsolódási lehetőségeket.

Magyarország valamennyi régiója helyet kap az úti célok között. Győr-Moson-Sopron megye is jó néhány helyszínnel, ötlettel, sokak számára ismeretlen kalanddal képviselteti magát. Olyan kreatívan megfogalmazott programpontok szerepelnek többek között, hogy „bálozz barokkosan Győrben!”, „biciklizd körbe a Fertő tavat!”, „nézz Mithrász isten arcába!” Fertőrákoson, vagy „keresd meg, hol fakasztott kutat Béla király!” Ravazdon. Kevésbé ismert települések szintén megtalálhatók az oldalakon, ilyen például Fertőszéplak vagy Osli.

A kötetet a bőséges képanyag teszi lenyűgözővé, az eligazodást pedig tárgymutató segíti. A klasszikusnak nem nevezhető útikönyv inspiráló olvasmány egy-egy nagyobb utazás megtervezéséhez, de rövidebb kirándulásokhoz vagy csak szabad délutánok eltöltéséhez is válogathatunk a felsorolt programlehetőségek közül. Ezenkívül az ország vagy csak szűkebb lakóhelyünk jobb megismerése, felfedezése miatt is érdemes kézbe venni.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.01.12