303
Kertész Erzsi: NEM mese
Dákainé Szenczi Ilona ajánlata

kertesz-erzsi-nem-mese

Nemet mondani tudni kell! Ja, az könnyű? Néha igen! Néha nagyon nem. Ezzel így van Ádám is, a történet főszereplője. A csendes, bizonytalan kisfiú nem nagyon mond NEMet senkinek. Ha kötekednek, ha molesztálják, inkább magába húzódik, de NEM tud határozottan kiállni magáért.

Egyik este egy belekényszerített túró süti lakoma után rémálmai lettek. A hirtelen felébredését döbbenet követte, a takarója ráncai között egy fura kis lény fészkelődött. A sok-sok ki nem mondott NEM testet öltött. Ez a kiszabadult NEM nevű lény nagyon fontos feladattal érkezett: meg kell tanítania Ádámot NEMet mondani. Először csak mesél, aztán gyakoroltat, majd vizsgáztat. Bizony, Ádámnak le kell tennie a NEM kimondó vizsgát.

NEM is tudjátok, hányféle NEM létezik, Ádám se hitte volna. Pár nap alatt megismeri a sok NEMet: a cincogó NEMet, a lerepül a hajad NEMet, a kerek perec NEMet, a köszönöm, NEMet, a konok és durcás NEMet, a pillangós NEMet, és a vizsga közeledtével felfedez egy gyengébbek kedvéért NEMet.

Ez a könyv visszahúzódó, határozatlan gyerekeknek kíván segíteni a NEM kimondásában, a nehéz helyzetek kezelésében egy ötletes, vicces történeten keresztül. A gyerekeket mese közben tanítja meg a határozott, céltudatos fellépésre.

Kedves Szülő! Ha a gyermeked határozott és erős egyéniséggel rendelkezik, jól dugd el előle ezt a könyvet! Olvasd Te magad, hogy dacos gyermekednek NEMet tudj mondani!

Kertész Erzsi író-pszichológus mesekönyve, amely Kasza Julianna illusztrációival jelent meg, a 2015-ös Aranyvackor gyerekkönyves pályázaton elnyerte a zsűri 2. díját és a Pagony különdíját.


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.01.12