320
Vekerdy Tamás: Jól szeretni
Juhászné Lukács Mária ajánlata

vekerdy-tamas-jol-szeretni

A 2019 őszén elhunyt neves pszichológus, író Vekerdy Tamás művének alcíme is egy fontos kérdés a szülők felé: Tudod-e, hogy milyen a gyereked?

Megismerlek és elfogadlak.
Olyannak, amilyen vagy.
A te teljes világodat.
Aki jól szeret, az megismer és elfogad – saját világát kitágítja a másik felé.
Befogadja őt.

Ha az embernek olyan szerencséje van, hogy valakit is érdekelni kezd, amit itt vagy ott mondott, leírt, és úgynevezett ’előadásokra’ hívják, akkor azt kell átélnie, hogy ezeknek az együttléteknek, legalábbis az ő számára, a hasonlíthatatlanul jobb, felpezsdítőbb, szórakoztatóbb része az, amikor a megjelentek elmondják kérdéseiket, aggályaikat, ellenvetéseiket, egyszóval megnyilatkoznak. Nagyszerű érzés hallani, amikor a négy-ötszáz fős (esetleg nagyobb) hallgatóságból egy kedves nő vagy férfi feláll, és bevilágító erővel mondja el személyes tapasztalatait, személyes példáját, ami megeleveníti az egész együttlétet.

Vekerdy Tamás legnépszerűbb könyve számos különböző témán keresztül arra a fontos kérdésre keresi a választ, hogy miként is kellene a gyerekeinkkel – és tágabban egymással – való együttélést igazán jól csinálni, hogyan is lehetne jól szeretni. A hangoskönyv a kötetben megjelent közös beszélgetések legfontosabb részeit tartalmazza, a szerző előadásában.

Tartalom:
01. Jól szeretni
02. Önbizalom
03. Pygmalion-effektus
04. Beválni az iskolában
05. Churchill, Edison és a többiek
06. Vargabetűk, életpályák
07. Művészettel nevelni-szabadságra nevelni
08. Az én vezérem bensőmből vezérel
09. Bizony, ma már...
10. Epilógus

Előadja: Vekerdy Tamás
Játékidő: 85 perc
Formátum: MP3


Megtekintés az Online Katalógusban

2021.01.08