296
Cristina Morató: Elátkozott királynők
Nyerges Edina ajánlata

cristina-morato-elatkozott-kiralynok

A spanyol újságírónő, Cristina Morató Rebellis dívák című könyve után most hat uralkodónő életét mutatja be az olvasóknak legújabb kötetében, az Elátkozott királynőkben. A szerző – előző művéhez hasonlóan – ismét híres és kevésbé ismert nőket válogatott a kötetbe.

Megismerhetjük a svéd Krisztina királynő életét, aki lemondott a trónról saját akaratából, majd új megvilágításban láthatjuk Marie Antoinette francia királynét, akinek életét már számos könyv és film feldolgozta, azonban Morató még így is tud érdekességekkel szolgálni az olvasónak. A következő uralkodónő a sorban Erzsébet királyné, azaz Sisi. Ahogy Marie Antoinette királyné esetében, úgy itt is tárgyilagosan mutatja be a szerző az életrajzot, és nem titkolja el a kellemetlenebb információkat sem. Negyediknek az angol Viktória királynő életútját ismerhetjük meg, aki a második leghosszabb ideig trónon ülő brit uralkodó volt. Őt Eugénia császárné követi, aki III. Napóleon francia császár feleségeként vonult be a történelembe. Végül Alekszandra Fjodorovna orosz cárné tragikus sorsáról olvashatunk, aki családjával együtt a bolsevik hatalomátvétel áldozata lett.

A könyvben számos fekete-fehér kép található, emellett a kiadó magyar nyelvű ajánlott irodalmat is összeállított azoknak, akik szeretnének még többet megtudni az uralkodónőkről.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.12.08