306
Etnozene: Aurevoir. - Kikötő
Juhászné Lukács Mária ajánlata

aurevoir-kikoto

2015 márciusában indult útjára a hét zsámbéki fiatalból álló Aurevoir. zenekar. Már a kezdetektől fogva koncepciózusan jelen volt zenéjükben a sokszínűség. Többféle stílust érintenek, legnagyobb hatással azonban az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéje volt rájuk. Ez köszön vissza dalaikban is, és innen ered a stílusmegnevezés: ethno-beat.

Legvalóbb lényegünk, hogy nem szorítjuk magunkat műfaji határok közé” – mondja magáról az Aurevoir., amely már koncertezett Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, mint például Berlin vagy Prága, sőt eljutottak egészen Kínáig, ahol a sanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak. Két év koncertezés után, 2017 augusztusában készült el bemutatkozó anyaguk, az ötszámos Ethno-beat.

2018-ban jött aztán az újabb lemez, a Kikötő. „Ez alatt az egy év alatt a zenekar megtalálta a saját hangját, erre utal a lemez címe is. Már nem sodródunk az árral, eljutottunk valahova, és tudjuk, hogy merre szeretnénk továbbhaladni.

A lemez egyetlen hangszeres közreműködője Agócs Gergely volt, duda, furulya és tárogató hangszereken. A kilencdalos lemezen a magyar népzenei hatás mellett a régizene, balkáni népzene, ír-angolszász népzene és a – jó értelemben vett – akusztikus popzene jegyei érezhetőek legerősebben.

Tracklist:
01. Vahur
02. Folyóvíz
03. Renaissance hardcore
04. Sárgavirág
05. Hopsza
06. Ringató
07. Égi Vadak
08. Gergel
09. Égtakar


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.12.04