333
Gyermek: T. Horváth József - Tranta Julianna - Rakovszky Zsuzsa - Tündérrádió
Tolnai Gáborné ajánlata

t-horvath-tranta-rakovszky-tunderradio

A zeneszerző már rég belopta magát a dalszerető soproni emberek – és megyénk gyermekei – szívébe. Olyan nagy sikerű CD-k fűződnek nevéhez, mint pl. az Ez az a hely… (soproni költők megzenésített versei), vagy a Télkergető és az Évkergető megzenésített gyermekversei.

T. Horváth József az új lemezét ismét a gyermektársadalom örömére készítette. A megzenésített versek szövegeinek ezúttal két szerzője van: Rakovszky Zsuzsa és Tranta Julianna. A versek témái a mesevilágból táplálkoznak, így a legrövidebb és legbiztosabb úton jutnak el a gyermekek lelkéhez. Tündérek és törpék, manók és sárkányok, bátor királyfiak és aranyhajú királykisasszonyok, vagy éppen egy régi, félfülű mackó (aki többet ér minden legónál vagy távirányítós versenyautónál) népesítik be a vidám hangulatú, fordulatos, sziporkázóan szellemes gyermekverseket. A versek tartalmában és formájában rejlő, s egyben magukat kínáló zenei lehetőségek méltán keltették fel T. Horváth József érdeklődését. Ezúttal is ihletett, gazdagon hangszerelt, dinamikus dallamokkal „öltöztette fel” a költeményeket.

A testvérmúzsák – Erato és Euterpe – derűs, játékos találkozója az új lemez. A szerzőhármas munkája napsugaras, örömteli percekkel, s egyben értékes, ízlésformáló esztétikai élménnyel ajándékozta meg gyermektársadalmunkat.


Tracklist:

01. Tündérfesztivál (T. Horváth-Tranta)
02. Vadrózsa (T. Horváth-Rakovszky)
03. Zoknievők (T. Horváth-Rakovszky Zsuzsa)
04. A régi mackó (T. Horváth-Rakovszky)
05. Pancimanci (T. Horváth-Rakovszky)
06. Tárnics (T. Horváth-Rakovszky)
07. Manódal (T. Horváth-Tranta)
08. Tündérek (T. Horváth-Rakovszky)
09. Tündérfátyol (T. Horváth-Tranta)
10. Tündérrádió (T. Horváth-Tranta)

Megtekintés az Online Katalógusban

2020.11.27