430
Barbara Cantini: Halálka
Kámán Dóra ajánlata

barbara-cantini-halalka

Barbara Cantini sorozatának hőse, Halálka egy kislány, de egyáltalán nem olyan, mint a többiek: ő ugyanis egy zombilány.

A Málladozó Villában lakik Néhay nénikéjével, albínó kutyájával és sok-sok rettentő szellemes és kísérteties lénnyel. A történet egyszerű: a kislány nagyon magányosnak érzi magát a falu mellett álló nagy házban. Nincsenek barátai, és ezért rettenetesen szomorú.

Főhősünk kreatívan tölti az idejét az elhagyatott kastélyban, sokat játszik Bu Song nevű kutyájával, mégis hiányzik valami az életéből. Sokszor sóvárogva nézi a faluban játszó gyerekeket, és minden vágya, hogy ő is közéjük tartozzon. Nénikéje óva inti, sőt megtiltja, hogy mások előtt mutatkozzon, hiszen a kislány nem tudná eltitkolni, hogy más, nagyon más. Ha lelepleződne, vége lenne nyugalmas életüknek a villában. A kedves humorral átszőtt történet cselekménye csak egy úton haladhat, hiszen a leleményes kislány nem hajlandó lemondani az álmairól. Kapóra jön a közeledő Halloween. A nagyszerű terv már készen áll, hogy vágya valóra váljon. Halálkának még csak be sem kell öltöznie… De mi lesz, ha a többi gyerek rájön, Halálkán nincs is jelmez?

A történet rövid, és magvas erkölcsi tanulságot sem tartalmaz. Üzenete ennyi: ha magányos vagy, lehetőségeket kell keresni a barátkozásra, még akkor is, ha félsz, hogy nem vagy elég jó mások számára. Mindenki megtalálhatja az igaz barátságot. Olyan dolgokért is szerethetnek mások, amit észre sem veszel magadon.

A kötet szövegezése rendkívül szellős, Barbara Cantini mégis tesz róla, hogy a mese olvasását lelassítsa. A legjobb eszköze erre mesés, részletgazdag illusztrációinak sokasága. A képek majdhogynem teljes oldalakat kitöltenek, jópofák, mozgalmasak, színesek. A szereplők szinte lelépnek a lapokról, pont olyanok, ahogyan az írónő elképzelte őket. Bőven van mit nézegetni és persze nevetni is, hiszen a humor erősen áthatja az oldalakat.

A kötet – amely a Halálka-sorozat első része – már 5 éves kortól ajánlható, a horrorfilmbe illő részletek tökéletesen lettek a gyermeki világba átültetve, valamint minden szereplő és helyszín szerethető. A felnőtteket pedig arra emlékezteti, hogy legyenek bátrak, félelmeik ne gátolják őket cselekvéseikben.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.11.03