347
Vissza a jövőbe I-III.
Oláh Domonkos ajánlata

vissza-a-jovobe

A Vissza a jövőbe trilógia egy sci-fi sorozat, melyben betekintést nyerhetünk az időutazás rejtelmeibe és problémáiba. A filmek két főszereplője a tizenhét éves Marty McFly (Michael J. Fox) és barátja, Dr. Emett Brown (Christopher Lloyd), vagyis a Doki, aki egy időgépet épített egy DeLorean autóból. Robert Zemeckis kultikus sorozata máig nem veszített népszerűségéből.

Az első rész 1985-ben játszódik, ahol megismerhetjük azt a találmányt, amellyel Marty 1955-ben köt ki, és ott találkozik a leendő szüleivel, akik akkoriban még tinédzserek voltak és az iskolapadot koptatták. Mivel sikerül elrontania szülei első találkozását, valahogy össze kell hoznia őket, hogy ne sérüljön a jövő, majd visszajutnia 1985-be.

A történet második része ott kezdődik, ahol az első befejeződött: Doki ‒ visszatérve 2015-ből ‒ elmondja Martynak és barátnőjének, Jennifernek, hogy baj van a gyerekeikkel. Ezért 30 évet előreutaznak az időben, ahol minden problémát megoldanak. Habár Jennifer, aki a jövőbeli házukban bujkál, szemtanúja lesz, ahogy leendő férjét egy csalással kirúgják a munkahelyéről. A második rész úgy ér véget, hogy abból már lehet sejteni, készül egy befejező felvonás is.

A harmadik részben Doki a Vadnyugaton reked 1885-ben, és Marty segítségére van szüksége ahhoz, hogy visszajuthasson a „jelenbe”: ehhez – a „kőkorszaki” viszonyok között – a DeLoreannak valahogy el kell érnie a 88 mérföld per órás sebességet, amihez szükségük lesz egy gőzmozdonyra... A befejező rész végére pedig minden szerencsésen visszaáll a régi kerékvágásba.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.09.18