513
''Vajjon milyennek láttál?''
Ady-versek és memoár-részletek

2020. szeptember 30-án (szerdán) 17 órától a Dr. Kovács Pál Könyvár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) „Vajjon milyennek láttál?” címmel Bánfi Kata színművész zenés irodalmi estjét láthatják.

Ady Endre költészete új irányt mutatott a magyar irodalomban. Vitathatatlan zsenije műveiben ma is tovább él. De vajon milyennek látta őt a közvetlen környezete? Mennyit értett, mennyit érzett az ő folyamatos, nyugtalan izzásából? Ezúttal három érzékeny nő „szemüvegén” keresztül rajzolódik ki előttünk a költő alakja: Ady Lajosné Kaizler Anna, a költő öccsének felesége; Dénes Zsófia, a majdnem-feleség és mindig hű barát; valamint Boncza Berta, aki ténylegesen Ady felesége lett. Ady-versek és memoár-részletek egybefűzve, zongorajátékkal fűszerezve.

(Köszönjük, Magyarország! – pályázati program)

A rendezvény ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött! Regisztráció: telefonon hétfőtől péntekig 9-től 14 óráig a 96/516-673-as telefonon; vagy a rendezveny.regisztracio2020@gmail.com e-mail címen-

A szájmaszk használata kötelező! Belépés csak lázmérést követően lehetséges!