340
Lucy Strange: A fülemüleerdő titka
Kámán Dóra ajánlata

lucy-strange-a-fulemuleerdo-titka

Az angol szerző, Lucy Strange első regénye igazán eredeti, magával ragadó, izgalmas fordulatokban bővelkedő, varázslatos történet, mely 1919-be, Angliába röpíti vissza az ifjú olvasóját. A történet középpontjában a Henry-nek becézett tizenkét éves Henrietta áll. A család, miután egyetlen fiúgyermekük, Robert egy tűzvészben életét veszti, Londonból egy tengerparti falucskába költözve új életet kezd a Reményházban, ez lesz az új otthonuk.

Az emlékekkel és Robert hiányával azonban mindannyiuknak meg kell küzdeniük, itt keresik a gyógyulást. A családfő külföldön kap munkát, és él a felkínált munkalehetőség nyújtotta menekülési lehetőséggel, az édesanya megbetegszik, s a helybéli orvos mindenáron elmegyógyintézetbe akarja juttatni. Jane dadus pedig túlságosan elfoglalt, így a kétségbeesett Henry és csecsemő kishúga meglehetősen egyedül érzik magukat, s magukra maradnak azokkal a különös titkokkal, amelyeket az öreg ház és környéke rejt.

Henry-ék életére egyre több árnyék vetül a titokzatos sánta férfi és egy bizonyos doktor Chilvers személyében. A széthulló családja miatt érzett kétségbeesés és tehetetlenség Henriettát a titokzatosságot árasztó erdő felé sodorja, ahol vigaszt és talán a megoldáshoz szükséges bátorságot is megtalálja. Szembeszállva az orvos véleményével, küzd a családja megmentésén. Elszántan a rejtélyek nyombába ered, izgalmas kalandokat él át, melyek során megismeri Pillét, a fülemülét, aki varázslatos énekével betölti az erdőt, és talán nemcsak az öntudatra ébredő, erős Henry, de az egész család élete megváltozik.

A rövid fejezetekre tagolt, szellősen, nagyobb betűkkel nyomtatott, rendkívül olvasmányos ifjúsági regényt érdemes a tíz éven felüli gyerekek figyelmébe ajánlani.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.08.11