340
Helaine Becker: Ne izgulj! ‒ Hogyan kezeld a mindennapi problémákat?
Dákainé Szenczi Ilona ajánlata

helaine-becker-ne-izgulj

A kötet szerzője, Helanie Becker több mint 70 gyerekkönyvet írt, televíziós műsorokat készít, verseket ír. Ne izgulj! című kötetében közel 100 trükköt, praktikát mutat be, hogy a hétköznapok még sikeresebbek legyenek! Néha-néha mindenki stresszel, hiszen annyi dolgunk van otthon és az iskolában is. Nem könnyű mindennek eleget tenni. És hát néha még a családtagjainkkal és a barátainkkal sem egyszerűek a dolgok.

Lapozz bele ebbe a könyvbe, és biztosan találsz majd pár jól bevált tippet, amelyekkel csökkentheted a mindennapi feszültséget. Egy nagy nyújtózástól a sportoláson át a meditációig rengeteg lehetőség közül választhatsz, hogy könnyebben birkózz meg a mindennapi élet kisebb nehézségeivel. Trükkök, tanácsok, praktikák gyerekeknek, hogy ne legyenek stresszes felnőttek – ez a könyv alcíme, amely akár a szülőkhöz is szólhatna, hogy miképp felejtsék el a stresszes hétköznapokat. Hogyan változzanak meg, mert e könyv lényege, hogy mi, szülők ne neveljünk fel stresszes gyerekeket!

Ebben a kiadványban nemcsak a gyerekeknek adnak tanácsot, hanem mi, felnőttek is egy kicsit bevonódhatunk. Ahogy együtt olvassuk a gyerekkel, óvatlanul mi is elgondolkodhatunk egy-egy tippen, praktikán. Itt van például egy: számolj tízig! Hát persze, hogy ismerős, hiszen hányszor hallottuk már ezt a tanácsot, akár még anyáinktól, s hányszor nem tudjuk betartani, mielőtt nekiállnánk a gyerekeinkkel ordibálni… Vagy egy másik: Kedveskedj! És tényleg, mikor kedveskedtem én utoljára valakinek? Mikor mondtam csak úgy a kollégámra, hogy milyen csinos ma, vagy épp mikor dicsértem meg a lányom, hogy ma jól választotta ki a fülbevalóját? Fontos mondatok, tanácsok ezek, amelyeket minél hamarabb kellene a gyerekeknek megtanulniuk. S ahhoz, hogy ezt ők még jobban elsajátítsák, ehhez mi, szülők is kellünk!

S persze nem elég a könyvet elolvasni, hanem gyakorolni is kell! Ez pedig megint nagyon nehéz, amit csak tudatosan lehet, mindig figyelembe véve az adott helyzetet. Ez a kiadvány nem csak a gyerekeknek szól, hanem a szülőknek is. Mindenkinek kézbe kéne venni, hogy egy délután lapozgassa át, gondolkodjon el a leírtakon, s ha lehet, akkor építse be a hétköznapjaiba az ott leírtakat. Ajánlom iskolai pszichológusoknak, tanároknak, szülőknek és persze a gyerekeknek!


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.07.21