434
Nicolas Barreau: A nő mosolya
Máthé Norbertné ajánlata

nicolas-barreau-a-no-mosolya

A történet, amelyet el szeretnék beszélni, egy mosollyal kezdődik, és egy ígéretes nevű kisvendéglőben, A cseresznye évadában fejeződik be, amely a Saint-Germain-des-Prés-ben található – ott, ahol Párizs szíve lüktet...” Aurélie Bredin, aki édesapjától vette át A cseresznye évada nevű vendéglőt, szentül meg van győződve arról, hogy véletlenek nincsenek.

Élete legboldogtalanabb napján, egy végzetesnek induló, ám végül sorsfordítónak bizonyuló novemberi pénteken a könyvesboltban különös felfedezést tesz. A nő mosolya című regényben meglepődve fedez fel egy mondatot, ami a saját vendéglőjére utal. A könyv elolvasása után Aurélie életkedve hirtelen visszatér.

Mindenáron meg akar ismerkedni a regény írójával, aki a meggyőződése szerint megmentette az életét, anélkül, hogy tudna róla. Köszönetet szeretne mondani neki, és meghívni vendéglőjébe, amelyet a jelek szerint az illető már úgyis ismer. Ám amikor a francia kiadón keresztül próbál kapcsolatot teremteni a félénk angol szerzővel, terve jóformán reménytelennek bizonyul.

Aurélie nem adja fel, és jól is teszi, ugyanis egy szép napon az író levele landol a postaládájában. A találkozás pedig egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte. Épp úgy, hogy Nicolas Barreau regényét leginkább a következő mondattal lehessen jellemezni: „Tévedések romantikus vígjátéka, félúton a művészet és a konyha között.”

Nicolas Barreau 1980-ban született Párizsban, egyetemi diplomáját a Sorbonne latin nyelv és irodalom szakán végezte el. Dolgozott könyvesboltban, mielőtt az írással kezdett foglalkozni, és milyen jól tette! Aki szeretne egy humoros, szerelmes, bonyodalmakkal teli történetet olvasni, vegye kezébe a könyvet, nem fog neki csalódást okozni!

- Keres valami konkrét címet?
Egy konkrét férfit keresek, aki igazán szeret, válaszoltam magamban. Menekülök egy rendőr elől, aki azt hiszi, le akarok ugrani a hídról, és most csak úgy teszek, mintha könyvet szeretnék venni. Harminckét éves vagyok, és elvesztettem az esernyőmet. Azt szeretném, hogy történjen velem végre valami jó.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.06.30