420
Vissza a gyökerekhez
Juhászné Lukács Mária ajánlata

vissza-a-gyokerekhez

A Vissza a gyökerekhez című vígjáték egyik érdekessége, hogy a főszereplő és a rendező egyazon személy, Dany Boon, a franciák híres komikusa. Legújabb filmjében a szereplők és a helyzetek komikuma garantáltan megnevetteti majd a nézőket: Valentin Duquenne egy menő építész, aki magát árvának hazudja, ugyanis túlságosan szégyelli, hogy egy munkásosztálybeli családból származik, akik fémhulladékokkal kereskednek...

Éppen akkor, amikor egy nagy üzlet van kilátásban, megjelennek a régen látott rokonok. A jólétben élő fiú elzárkózik tőlük, majd egy véletlen baleset következtében eszméletét veszti, és mikor magához tér, az elmúlt 25 évből nem emlékszik semmire, így újra a régi önmaga lesz. A rideg, önteltséggel megtelt burokban élő Valentin gyökeres változáson megy át, ami személyiségfejlődését tekintve jó irányt vesz. Újfent életvidám és életigenlő férfi válik belőle, a család így visszakapja azt a fiút, akit felneveltek: a tájszólásos, az élet apró dolgaiban is örömet találó embert.

Viszont ha rövid időn belül nem sikerül visszahozni a valóságba, végleg megmarad vidékinek, munkatársa és szerelme, a szépséges Constance el is követ mindent, hogy újra a párizsi sznobok között köszönthessük őt. (A tájszólás egyébként külön humorforrás, amit a rendező megfelelő részletekben adagol.)

A történetet finom humor szövi át, derűs könnyedséggel. A film végén a stáblistát is érdemes megvárni, ugyanis plusz poénok részesei lehetünk, a filmből kimaradt vagy elrontott jelenetek által.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.06.26