372
Szávai Attila: Régács, egy különös város
Szilvási Krisztián ajánlata

szavai-attila-regacs-egy-kulonos-varos

Szávai Attila művének hangoskönyv változatában Régács egy elképzelt település Magyarországon, ahol néha furcsa, néha érthetetlen, de mindig igen emberi események „történülnek” – ezekről a történésekről, eseményekről ad élethű kor- és körképet a szerző. A korongon „élőszóban” jelennek meg a furcsa kisváros figurái, jellemei, különös helyzetei, ízig-vérig emberei.

Régácsról természetesen gyanítható, hogy az áthallás megalapozott: aki figyelmesen hallgatja a korongon sorakozó „szövegeket”, bizonyára felfedez ismerősöket és ismerős helyzeteket.

Szávai Attila 1978-ban született Vácon. Alapító tagja a rétsági Spangár András Irodalmi Körnek, valamint tagja a balassagyarmati Komjáthy Jenő Irodalmi és Művészeti Társaságnak és a JAK-nak. 2002-től publikált a Nógrád Megyei Hírlapban, a Börzsönyi Helikon internetes művészeti folyóiratban, az erdélyi Új Kelet című hetilapban, az Új Szó című szlovákiai magyar nyelvű napilapban, a Palócföldben, valamint írásai jelentek meg az Irodalmi Szemlében, az Irodalmi Jelenben, a Nimródban, a Műútban, a Tiszatájban, a Kulter.hu irodalmi felületen és a Váci Polgár havilapban.

2007-ben megjelent első prózakötete Mászóka címmel, majd ugyanebben az évben a Régács, egy különös város hangoskönyv a Rebeka és Panni Könyvkiadónál. 2008-ban megjelent Fészercsend című prózagyűjteménye, 2010-ben pedig harmadik novelláskötete Optikai tuning címmel.

Előadja: Gubányi György István
Teljes játékidő: 57 perc
Formátum: audio


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.05.29