365
Angela Weinhold: Időjárásunk
Polczer Adél ajánlata

angela-weinhold-idojarasunk

Fred béka az időjárás titkait osztja meg fiatal olvasóival, és bepillantást enged kísérleti laborjába is. Megtudjuk, mi az időjárás, és mi okozza az évszakok változását. Az otthon melegében olvashatunk a szélről, az esőről, a hóról vagy éppen a ködről. Megismerhetjük a szivárvány varázsát, az időjárás előrejelzésének hagyományos és tudományos módszereit. Bekukkanthatunk egy meteorológiai házikóba, és tanulmányozhatunk időjárási térképet is.

A kihajtható ablakok mögött ismét érdekes titkok lapulnak, és ráadásként Fred béka még egy időjárásórát is ad ajándékba, melyet az olvasó egyszerűen összeállíthat. A kedvelt sorozat, a Mit? Miért? Hogyan? újabb darabját a felnőttek is együtt lapozhatják gyermekeikkel.

A már hazánkban is közkedvelt Ravensburger-játékok közé tartozó képes szakkönyvsorozat kedves illusztrációkkal, a gyerekek életkorának megfelelő információkkal ad választ rengeteg kérdésre. Minden egyes oldal új témakört jár körül, melyek részletgazdagságában a felnőttek segíthetnek eligazodni, akár egy-egy óvodai vagy kisiskolás foglalkozás keretében. A sorozat nyomdai kivitelezése egyedülállóan magas színvonalú. Fő különlegessége, hogy minden könyv közel 50 titkos ablakot rejt, melyek fedelét felnyitva a gyerekek kielégíthetik kíváncsiságukat.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.03.10