Kárai Dávid 2013-ban úgy döntött, hogy otthagyja marketinges állását, és minden idejét hobbijának, a főzésnek szenteli. Az ételek iránti szenvedélye már kisgyermek korában kialakult, kamaszként pedig a főzőműsorok voltak a kedvencei. A Nosalty receptoldal és gasztromagazin főszerkesztője volt két évig, mellette pedig megalapította az ízHUSZÁR blogot.
2015-ben megjelent könyvében saját bakancslistáját osztja meg az olvasókkal. Mivel nagyon szeret listákat írni, ezért összeszedte azt az 50 édességreceptet, amelyről úgy gondolja, hogy mindenkinek legalább egyszer el kell készítenie. A könyvben helyet kaptak klasszikusnak számító receptek, mint például a zserbó, császármorzsa, somlói galuska és a hókifli; a francia cukrászat receptjei közül többek között a madeleine, a mille-feuille; de még egy indiai édesség elkészítési módját is megosztja velünk a szerző.
A könyv elején az általa használt alapanyagokat ismerteti, ezután számos tippet, trükköt és alapreceptet tanulhatunk. Megtudhatjuk, hogyan kell finom vajkrémet és angolkrémet keverni, mi a titka a jó kelt tésztának, és mit kell tenni, hogy tökéletes piskótatésztát kapjunk. Ezt követően következik az 50 süteményrecept, amit a könnyebb eligazodás érdekében ábécés sorrendbe rendezett a szerző, és minden süteményről találunk benne színes képet.
Kárai Dávid könyvét nyugodtan forgathatják azok, akik most szeretnének megtanulni sütni és azok is, akik már rutinosan mozognak a konyhában.