344
A tehetség
Horváth Eszter ajánlata

a-tehetseg

Mary Adlert (McKenna Grace) nagybátyja, Frank Adler (Chris Evans) neveli egy tengerparti kisvárosban, Floridában, miután édesanyja önkezével vetett véget életének. Mikor Mary elkezdi az iskolát, sok ember számára világossá válik matematikai adottsága, amin nagybátyja nem lepődött meg, hiszen ő is számolási zseninek számított. Frank szeretné, ha unokahúgának nyugodt, boldog gyermekkora lehetne.

Jól emlékszik, ő mennyire nehezen viselte a különleges adottságával járó állandó feszültséget. De ezt megakadályozza Mary felbukkanó nagyanyja, Evelyn (Lindsay Duncan), aki szeretné kibontakoztatni unokája tehetségét. A békés gyermekkornak vége szakad, amikor per indul Mary felügyeletének jogáért a két felnőtt között, akik mindketten a legjobbat akarják a gyereknek a maguk módján…

A film őszintén mutatja be, milyen szoros kötelék alakult ki Frank és az unokahúga között, és mennyire felkavarja a kislányt a szülői szeretet hiánya. Ennek ellenére lezárásként sikerül megtalálni az arany középutat Mary életében, hogy ne kelljen a gyermekkorának hirtelen véget érnie, de tehetsége is kibontakozhasson.

A tehetség 2017-ben bemutatott amerikai filmdráma. Megható filmélményt nyújt, amelyet az 500 nap nyár rendezője, Marc Webb dirigált. A mozi a legmesszemenőbbig hiteles, olyan családi történet, amely úgy szórakoztat, hogy közben elgondolkodásra készteti a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt.

A filmet 7 díjra jelölték, amelyből hatot el is hozott: Deauville Film Festival (legjobb rendező), Heartland Film (rendező, gyártó cégek), Phoenix Film Critics Society Awards (Mckenna Grace).


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.03.06