425
Telegdi Ágnes: Téli madármesék
Óbert Klára ajánlata

telegdi-agnes-teli-madarmesek

Telegdi Ágnes Téli madármesék című könyve az Ó, azok a csodálatos állatok! sorozatban jelent meg a Ring Color Kiadó jóvoltából 2011-ben. Csodálatos történeteket tartalmaz madarakról, melyek az év legnagyobb erőpróbájára készülnek: a télre. Vannak, amelyek dacolva a zord hideggel, itthon maradnak. Mások hosszú útra kelnek, hogy biztonságos melegben várhassák meg, amíg nálunk újra kitavaszodik.

Megint mások tőlünk kérnek segítséget az élelemszerzés nehézségeiben, és így madáretetőink megtelnek élettel. Énekesmadarak, récék, hattyúk, pintyek és persze ragadozómadarak mesélnek nekünk sorsukról, s így a tél minden hidegsége, de egyben szépsége is megelevenedik a könyv lapjain keresztül. Varázslatos olvasmány minden természet- és madárkedvelő olvasónak. És ajándéknak is kitűnő.

Évek óta figyelem, fotózom és nagyon szeretem a madarakat. Ősz végén, az igazán hideg napok beköszöntével madáretetőmet naponta gondosan feltöltöm magokkal, hogy segítsek tollas barátaimnak átvészelni a zord téli hónapokat. Amikor a már-már befagyott vizek mentén sétálva récéket és hattyúkat látok, táskámból mindig előkerül némi száraz kenyér, hogy ők is lakmározhassanak a leghidegebb évszakban. Szebbnél szebb élményeim alapján készült eddigi könyveimben mindig én meséltem a körülöttünk élő csodálatos állatokról. Most azonban ők mesélnek nekünk. Egerészölyv, feketerigó, szajkó és még számos madárfaj szólítja meg az olvasót kedves történetével. Megosztják velünk az itt teleléssel vagy éppen vándorlásukkal kapcsolatos örömüket és bánatukat. Mire az olvasó a könyv végére ér, biztosan ő maga is megszereti a madarakat. Én ebben a reményben írtam és ajánlom könyvemet.” (Telegdi Ágnes)


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.01.28