387
Nógrádi Gábor: A nagyikám zseni
Gősy Gáborné ajánlata

nogradi-gabor-a-nagyikam-zseni

Minden nagyinak vannak titkai. Tom és Geri nagymamája például fiatalon titkosügynök volt, a harcművészetek mestere, a lőfegyverek szakértője. Fedőneve: Sellő. Mostanában főleg palacsintát sütöget otthon az unokáinak, akikért tűzbe megy, ha kell. Márpedig kell, méghozzá fegyvertűzbe, ugyanis az egyik unokáját, Gerit elrabolják. Vajon Sellő nyugdíjasként képes még felvenni a harcot egy csapat maffiózóval?

Szerencsére segít neki másik unokája, a talpraesett Tom, meg a hetedikesek Szövetsége. Sőt egykori titkosszolgálati főnöke is feltűnik, az ezredes, aki még mindig szerelmes belé.

Nógrádi Gábor A nagyikám zseni című könyve a tinédzsereknek szóló izgalmas és humoros Tom és Geri sorozat harmadik kötete, A bátyám zseni és Az öcsém zseni című könyvek folytatása. Nógrádi Gábor (1947-) az egyik legismertebb magyar író, több mint húsz ijfúsági könyv szerzője. A sikert első regénye, a Gyerekrablás a Palánk utcában hozta el számára, a könyvből népszerű film is készült. Jellegzetes humorú, ugyanakkor komoly családi vagy iskolai problémákat feszegető művei – többek között a PetePite, Az anyu én vagyok!, A mi Kinizsink – számos általános iskolában kötelező vagy ajánlott olvasmányok. 2013-ban eddigi munkássága elismeréseként a IBBY magyarországi szövetsége életműdíjjal jutalmazta.


Megtekintés az Online Katalógusban

2020.01.14