474
Crossover: Il Volo - Special Christmas Edition
Polczer Adél ajánlata

il-volo-special-christmas-edition

Piero Barone, Ignazio Boschetto, Gianluca Ginoble, azaz az Il Volo 2009-ben tűnt fel egy olasz tehetségkutató műsorban. Az akkor tizenéves srácok életkorukat meghazudtoló hangon szólaltattak meg poposított formában operaslágereket. 2010-ben már a We Are The World: 25 for Haiti jótékonysági rendezvényen ők képviselték Olaszországot, és olyan szupersztárokat nyűgöztek le tehetségükkel, mint Céline Dion vagy Barbra Streisand.

2011-ben betörtek az amerikai zenei piacra is, az American Idol című tehetségkutató műsorban léptek fel, ahol elkápráztatták produkciójukkal a zsűrit és a közönséget egyaránt. Öt év alatt eljutottak a csúcsra, hisz többszöri jelölés után 2014 tavaszán megkapták a Billboard Latin Music Awards díjat, világszerte keresett, sokat turnézó trió lett az IL Volo.

2011-ben kiadott debütáló albumuk speciális karácsonyi kiadását ajánlom a zenekedvelők figyelmébe. A 12 dalos, klasszikus olasz és amerikai slágereket tartalmazó nagylemez hangzásának kialakításában az egyik legismertebb sztárproducer, a hatszoros Grammy-díjas Humberto Gatica vett részt, aki az évtizedek során Madonnától Céline Dionon át Elton Johnig és Michael Bubléig számos sztár útját egyengette. A karácsonyi duplalemezes kiadás ötdalos ráadásán hallhatjuk a Csendes éj angol és német nyelvű változatát, Franck Cesar legismertebb motettáját, a Panis Angelicust, de az amerikai piacra szánt karácsonyi szvinges egyveleg a Jingle bells és a The Christmas Song sem hiányozhat a repertoárból.

Tracklist:
CD 1
01. Il mondo
02. Piu’ ti penso
03. ’O sole mio
04. Un amore cosi’ grande
05. El reloj
06. Smile
07. Per te
08. La luna hizo esto
09. E’ la mia vita
10. Notte stellata (A hattyú az Állatok farsangja című zeneműből)
11. Painfully Beautiful
12. This Time

CD 2
01. Silent Night
02. Panis Angelicus
03. Christmas Medley (Jingle Bells Rock; Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow; It’s The Most Wonderful Time of The Year)
04. The Christmas Song (közreműködik: Pia Toscano)
05. Stille Nacht


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.12.06