485
Nanny McPhee - A varázsdada
Polczer Adél ajánlata

nanny-mcphee-a-varazsdada

A Brown család hét csemetéje kibírhatatlan cselszövéseikkel, rosszalkodásaikkal teljesen kikészítik édesapjukat, Mr. Brown-t, aki, hogy eltartsa népes családját, egy helyi temetkezési vállalatnál dolgozik. A gyermekek édesanyja csupán egy éve halt meg, de a zsarnok nagynéni azt követeli, hogy a férfi egy hónapon belül ismét házasodjon meg - különben megvonja a családtól a pénzt, amivel Mr. Brown (Colin Firth alakítja) szegényes keresetét kiegészíti.

Ha nem engedelmeskedik, a hétgyermekes apa az adósok börtönébe kerül. A rosszaságban elvetemült gyermekek már 17 nevelőnőt tettek tönkre, mikor megérkezik Nanny McPhee a varázsdada (a felismerhetetlenségig elmaszkírozott Emma Thompson, aki egyébként a forgatókönyvet is jegyzi). A gyerekek azonnal ellenséget látnak az ijesztően rusnya nevelőnőben, ám Nanny McPhee varázserejével szemben tehetetlenek. Minden megváltozik a házban, a bibircsókos dada csak koppant egyet a botjával, és minden úgy történik, ahogy ő akarja: a kölkök megeszik a konyhai maradékból főzött undorító levest, rendet raknak a szétzúzott konyhában, és maguktól fogat mosnak. Sőt a szerencsétlen sorsú özvegy apa anyagi helyzetét és érzelmi életét is sikerül boszorkányos fondorlattal jó irányba terelni.

A Nanny McPhee - A varázsdada igazi szórakoztató családi film Kirk Jones rendezésében, melynek irodalmi alapja Christianna Brand azonos című angol gyermekregénye.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.11.15