469
Soul: ZAZ - Effet Miroir
Juhászné Lukács Mária ajánlata

zaz-effet-miroir

Volt már tagja bluescsapatnak, dzsesszkvintettnek, baszk varietécsoportnak, énekelt bárokban és a Montmartre utcáin éppúgy, mint a Mont Blanc tetején. Nagy hatással volt rá Vivaldi csakúgy, mint jelentős dzsesszénekesek, például Ella Fitzgerald. Az utóbbi évek egyik jelentős francia felfedezettje, ZAZ (valódi nevén: Isabelle Geffroy) legújabb albumának anyaga a sanzon, a dél-amerikai gitár, a pop, a salsa és a rock elemeinek ötvözésével született meg, a végeredmény pedig hűen tükrözi művészi hitvallását.

Az album kiadása előtt már két szerzemény, a Que Vendrá és a Demain C’est Toi című dal is megjelent, az elsőben franciául és spanyolul énekel arról, hogy vegyük az életet úgy, ahogy jön, és nem lesz semmi baj. ZAZ szavaival: „Számomra minden dal olyan, mint egy séta az élet ösvényén. A cím az elmúlt nyolc évet tükrözi, amikor az egész világot beutaztam vagy koncerteztem, emlékeztet minden tapasztalatra és tanulságra...” A klip megjelenése óta többmilliós nézettséget generált.

ZAZ karrierjének 2010-es indulása óta már több mint 500-szor koncertezett – 2016-ban például kétszer is járt Budapesten –, és mintegy 4 millió lemezt adott el. „Ez az első pillantásra is szimpatikus, nem szépen, hanem roppant meggyőzően éneklő kis nő ma már a francia zene legnagyobb sztárja” ‒ írta róla Kolozsi László már 2014-ben a Fidelio egyik számában.

Tracklist:
01. Demain cʼest toi
02. Qué Vendrá
03. On s en remet jamais
04. Jʼaime jʼaime
05. Mes souvenirs de toi
06. Toute ma vie
07. Je parle
08. Résigne-moi
09. Ma valse
10. Si cʼétait à refaire
11. Pourquoi tu joues faux?
12. Plume
13. Nos vies
14. Saint-Valentin
15. Laponie


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.11.08