502
Csukás István: Pom Pom meséi, Mirr-Murr kalandjai
Óbert Klára ajánlata

csukas-istvan-pom-pom-mesei-mirr-murr-kalandjai

Csukás István, népszerű, Kossuth-díjas írónk két közismert mesealakjának történeteit nyújtjuk át a Hangoskönyvek hallgatóinak: Pom Pom és Mirr-Murr a magyar meseirodalom klasszikus szereplői, a gyermekek és a gyermeki lelkületű felnőttek kedvencei. Kalandjaik, melyeken generációk nőttek fel, a kiváncsiság és a játékos képzelet jegyében felhőtlen derűt csempésznek életünkbe Rudolf Péter előadásában is.

Pom Pom történeteiben Picur, a szőke kislány reggelente, iskolába menet, mindig találkozik "szőrmés" barátjával, és amit éppen Picur csinál, vagy ami történik velük, azzal kapcsolatban mesél el Pom Pom egy-egy érdekes történetet. Amikor például Picur elesik a tintásüveggel, Pom Pom a bátor Tintanyúlról mesél, vagy amikor kirándulni mennek, és leereszt a bicikligumi, akkor az Óriástüdejű Levegőfújóról. Előfordul, hogy Picur nem iskolába megy, hanem otthon van, vagy valami mást csinál, és ott mesél Pom Pom: amikor a Mikulást várják, amikor Gombóc Artúr volt a Télapó, vagy amikor Picur vendégségbe megy, akkor Pom Pom meséje az Önműködő Vasalóról szól.

Mirr-Murr kalandjai során a címszereplőt és Oriza Triznyákot, a két kíváncsi kóbor macskát követhetjük kalandos útjaikon. Kiscsacsi (akinek a könyv eredeti története szerint Samu a neve) megismerkedik a szekrénnyel, az ággyal, a székkel, a csillárral és persze Mirr-Murral. Együtt léghajóznak, tengeri csatát játszanak, könyvet olvasnak, vagy éppen barátságot kötnek Paprikajancsival, Bóbicével és Csinnadrattával, az ólomkatonával, akikkel felfedezik a baromfiudvart. Mirr-murr véletlenül elhagyta a többieket, és Slukk Ödön kabátzsebébe kerül. Sikerül kijutnia, majd megbarátkozik Oriza Triznyákkal. A két kóbor macska különböző próbákat áll ki, segítenek Ploma Pálnak, vagy bekerülnek Pintyőke Cirkusz Világszám nevű társulatába.

Előadja: Rudolf Péter
Teljes játékidő: 202 perc
Formátum: 3 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.11.08