380
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
Sebők Zsuzsanna ajánlata

ania-ahlborn-es-bebujt-az-ordog

A tizenkét éves Jude Brighton három napja tűnt el, és annak dacára, hogy az oregoni Deer Valley rendőrsége és lakói mindent megtesznek azért, hogy megtalálják, az emberek kezdik feladni a reményt. Tudják, hogy az első negyvennyolc óra döntő fontosságú, és miután letelik, fel kell készülni a legrosszabbra. Gyerek létére Stevie is tisztában van azzal, hogy ez így van, mert imádja a nyomozós filmeket. Pontosan tudja, hogy minden egyes másodperc fontos az unokatestvére, Jude számára, aki ráadásul a legjobb barátja.

És ott van az a másik fiú, Max Larsen… Őt évekkel ezelőtt holtan találták meg az erdőben, miután különös és tisztázatlan körülmények között eltűnt. Deer Valley-ban a háziállatok is furcsán viselkednek: a kutyák és a macskák állandóan elszöknek a gazdáiktól. A kisváros lakói évek óta pusmognak ezekről a megoldatlan ügyekről és arról, hogy talán egy gyilkos ólálkodik az otthonuk környékén. A félelmük hirtelen valósággá válik, amikor Stevie, aki mindenáron ki akarja deríteni, mi történt Jude-dal, rádöbben a szörnyű igazságra.

Eredetileg Ania Ahlborn Vértestvérek című könyve akadt a kezembe, ami felkeltette az érdeklődésemet a stílusa iránt, míg ennek a története igazán megfogott. Vérbeli Gyilkos elmék és Odaát rajongóként nem is volt kérdéses, hogy el fogom olvasni.

Egy nagyon álmos kisvárosba csöppenünk, ahol a két fiú úgy érzi, hogy ők vannak a világ ellen. Stevie számára az unokatestvére, Jude a legfontosabb személy, mivel ő az egyetlen, aki mellett úgy érzi, elismerik a létezését. Maga a családi helyzetük is nagyon komplikált, míg egy nap Jude el nem tűnik. A városka lakói elkezdik keresni, de sokan úgy gondolják, hogy elszökött, mivel nem arról híres, hogy igazán jó gyerek lenne.

A közömbösségük arra sarkalja Stevie-t, hogy maga kezdjen el kutatni az unokatestvére után. Persze honnan is lenne erről fogalma? Túl sok Helyszínelőket nézett, és az onnan tanult megfigyelési technikákkal elkezd felderíteni.

A nyomozás során az írónő végig izgalomban tart bennünket, hiszen Stevie gondolatai nagyon zavartak. Vajon ő képzeli egyedül, hogy Jude eltűnt, és valami szörnyű van odakinn Talán az unokatestvére elszökött? Tényleg van odakinn valami, ami őt is elakarja kapni? Vagy csak a gyerek a gyerek fantáziája túl élénk?

Ahogy olvassuk a könyvet, érezzük, hogy valami mégis lappang a kisváros életében, és egyáltalán nem olyan álmos és egyhangú, mint az első oldalakon gondoltuk. A szerző mesterien tartja fenn az érdeklődésünket és vezet minket a végkifejlet felé, ahol kapunk még egy csavart.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a krimiket, szeret borzongani, vagy aki hozzám hasonlóan szereti a Gyilkos elmék című sorozatot. Nem fogják megbánni!


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.10.01