64
Crossover: Sarah Brightman - Dreamchaser
Szilvási Krisztián ajánlata

sarah-brightman-dreamchaserSarah Brightman, a valódi nagyasszonyként vagy dívaként rajongott angol énekesnő az 1970-es évek végén vált népszerűvé diszkólemezeivel, hogy aztán a ’80-as években már musical sikereket is arasson - köszönhetően részben akkori férjének, Andrew Lloyd Webbernek. Az 1990-es évektől szólóénekesnőként folytatta karrierjét, amikor találkozott új menedzserével és barátjával, Frank Petersonnal.

Együttműködésük első állomása a Dive című album volt 1993-ban, amely a víz témáját dolgozta fel, majd ezt követte a Fly című nagylemez 1995-ben. Egy évre rá hangzott el egy boksz búcsúmeccsen a Time To Say Goodbye című duettje Andrea Bocelli-vel, hogy aztán Sarah szólókarrierje újabb és újabb albumokkal íveljen töretlenül felfelé: Timeless (1997), Eden (1998), La Luna (2000). A 2001-es Classics már egy válogatás korong volt klasszikus dalokból, illetve új felvételekből. Harem (2003) című CD-jén a Közel-Kelet zenéjét egyedülálló módon a pop, az opera és a dance műfajjal vegyítette. 2004-ben világkörüli turnéra indult, melynek során a Papp László Budapest Sportarénába is eljutott. 2006 őszén megjelent a Diva: The Video Collection DVD, egy válogatás az énekesnő videoklipjeiből a 80-as évektől égészen 2003-ig, valamint a Diva: The Singles Collection válogatás CD. 2007 őszén kezdődött a Repo! The Genetic Opera című, horror-musical-opera műfajú film forgatása Darren Lynn Bousman rendezésében, amely egyben az énekesnő első filmes szerepe volt.

2008 elején és őszén, 5 éves szünet után rukkolt elő Sarah a gótikus rock hangvételű Symphony-val, amelyre klasszikus, pop-os és operás számok is kerültek, a Winter Symphony pedig karácsonyi lemeznek készült. Ez év végén egy több mint 30 állomásos turnéra indult az Egyesült Államokban és Mexikóban, amely 2009 tavaszán Ázsiában folytatódott. A Dreamchaser-re, Sarah Brightman tizenegyedik stúdiólemezére ismét sokat kellett várni a rajongóknak. 2012-ben végül aztán csak elkezdtek szivárogni a hírek az új korongról, szeptember végén pedig már látható volt az Angel című albumnyitó dal klipje is. Az album Japánban már január 16-án megjelent, míg az amerikai (és európai) bemutatkozásra egészen áprilisig kellett várni. A japán verzión amúgy szerepel (illetve csak ezen szerepel) a Kaze No Torimichi című dal, amelyet Sarah teljes egészében japánul is énekel. A 11 dalt tartalmazó album az énekesnő első együttműködése Mike Hedges producerrel, amelyet egyes kritikusok máris a zenei sznobizmus és a divatos popműfaj tökéletes kombinációjaként jellemeznek. Mert ahelyett, hogy Sarah - a legtöbb klasszikus énekeshez hasonlóan - egy újabb „biztonságos Anyák napi operaslágereket” tartalmazó albummal rukkolt volna elő, inkább a rá jellemező, szokásos kockáztatással nyúlt a műfajvegyítéshez.

Tracklist:
01. Angel
02. One Day Like This
03. Glosoli
04. Lento e Largo from Symphony No.3, op.36 (Symphony of Sorrowful Songs)
05. B 612
06. Breathe Me
07. Ave Maria
08. Eperdu
09. A Song of India
10. Venus and Mars
11. Closer

Megtekintés az Online Katalógusban

2019.07.12