491
London
Galambos Krisztina ajánlata

london-dream-travel-maximEurópa egyik legsokszínűbb városa, több évezred történelmének tradíciói minden épületen és utcán nyomon követhetőek, de ugyanolyan izgalmas a felszín alatt lüktető modern város: a multikulturális metropolisz. Egy igazi világutazónak kötelező, csakúgy, mint Párizs vagy Róma, nem lehet kihagyni, megkerülni. London egyszerre kínálja a kultúra nagyszerűségét és a kikapcsolódást: egy rövid séta alatt megcsodálhatjuk a Westminster csodálatos épületeit, a British Múzeum kincseit, vethetünk egy pillantást a Buckingham-palotára, ahol kihagyhatatlan program az őrségváltás megtekintése, vagy pihenhetünk a Hyde Park zöld gyepén.

A Maxim Kiadó Európa nagyvárosait bemutató Dream Travel sorozatának újabb tagja a London című útikönyv. A kiadvány Heidede Carstensen és Sünje Carstensen Merian live! Reiseführer London! című 2015-ben megjelent kötete alapján készült. Az eredeti művet dr. Somorjai Ferenc idegenvezető, útikönyvíró és művészettörténész dolgozta át a magyar utazók igényei szerint.

A könyvben két Top 10-es listát is találunk, az egyik a legfontosabb, „klasszikus” látnivalókról és egy másik a különleges látnivalókról, mint például a Rules, ami London legrégebbi (1798 óta működő) étterme, vagy Európa legnagyobb könyváruháza a Waterstone's. Tartalmaz több előre megtervezett felfedező útvonalat; séták és kirándulások leírását és rengeteg hasznos tudnivalót. A kivehető térképmelléklet és a számos alaprajz és sétatérkép biztosítja, hogy a városnézés során soha ne tévedjünk el. A színes fotókhoz rövid, lényegre törő leírások tartoznak, és ami nagyon fontos: kis méretű, könnyen elfér akár egy kézitáskában is.

Bátran ajánlom a kiadványt azoknak a szerencséseknek, akik Londonba való utazásukat tervezik, de azoknak is, akik egyelőre csak álmodoznak erről vagy érdeklődnek a városról!


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.06.25