453
Deborah Lytton: Csend
Gősy Gáborné ajánlata

deborah-lytton-csend„Van egy kihívásom számodra. Tizenhét napot kell várnod. Ez idő alatt meg tudok mutatni neked mindent, amit hallás nélkül is megtehetsz. A 17. nap elteltével a következő három dolog közül az egyik megtörténik veled: újra hallani fogsz; feladod az egészet, képes leszel egészen más fényben látni magadat. Megengeded, hogy segítsek?” Ezt az SMS-t írja a középiskolás Hayden új ismerősének, pártfogoltjának.

A tizenöt éves Stella szülei válása és költözésük után nehezen, de éppen kezd beilleszkedni új környezetébe, miután az iskolai színjátszó körben szép énekhangja miatt főszerepet kap a West Side Story musicalben, és jövőjét is az énekléssel kapcsolatban képzeli el. Egy bulin aztán baleset következtében elveszíti a hallását. Az újabb orvosi beavatkozásra várva, a műtétet követő 17 nap alatt megtapasztalja, hogy kik állnak mellette mindig, minden körülmények között.

Bár úgy érzi, hogy összeomlott az élete, van alkalma használni más érzékszerveit, fölfedezni más képességeit, másképp látni a világot és benne saját magát. Új barátra, segítőre talál ebben a bizonytalansággal teli szűk három hétben, átértékeli a számára fontos dolgokat, túllép a türelmetlenségén, az énközpontúságán, felfigyel másokra, törődik mások gondjaival is. A baleset megváltoztatja az életét, de meghozza az önbecsülést és a szerelmet is.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.04.30