451
Dorothy Koomson: Az utolsó csepp
Máthé Norbertné ajánlata

dorothy-koomson-az-utolso-csepp– Hiányzik neked? – Nincs olyan nap, hogy ne hiányozna. Az ember nagyon megszokja a másik közelségét, és azt hiszem, magától értetődőnek képzeljük az együttlétet. Közben elfelejtjük kimondani mindazt, ami kikívánkozna belőlünk, aztán egyszer csak késő.” Egy ártatlan rajongás örökre megpecsételte a sorsukat. Két tizenéves lány, akiket azzal vádoltak, hogy megöltek egy tanárt – de csak egyikük került börtönbe a gyilkosságért, a másik szabadon élhetett. Két tizenéves lány, akik akár barátnők is lehettek volna. De ugyanazért a férfiért rajongtak, és emiatt örökre megváltozott az életük.

Húsz év elteltével kiszabadul a gyilkosságért elítélt Poppy. Még mindig állítja, hogy ártatlanul került börtönbe, és feltett szándéka, hogy megkeresi Serenát. Szembe kell nézniük egymással és a közös, sötét múlttal. Mi történt valójában? Jól ítélt-e a bíró? Melyik lány volt a gyilkos? És mit tett a tanár a két tapasztalatlan tinédzserrel, amiért az életével fizetett?

Dorothy Koomson nagyon jól jelenítette meg a múltban történtek utóhatásait a két nő gondolatain és érzésein keresztül: lelkifurdalás, bűnbánat, fájdalom, félelem... Az utolsó csepp rendkívül felkavaró regény valós helyzetekkel, emberi szereplőkkel, olyan tragikus történet, amely akár igaz is lehetett volna. Koomson lebilincselően feszes könyve több országban hatalmas sikert aratott, 2013-ban angol tévésorozat készült belőle A fagyis lányok címmel.


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.02.19