1214
Elektronikus: Zagar - Cannot Walk Fly Instead
Tolnai Gáborné ajánlata

zagar-cannot-walk-fly-insteadA Fonogram 2008 zenei díjkiosztón a Cannot Walk Fly Instead lett az Év Lemeze elektronikus-dance kategóriában. Az album elektronikus az élőben felvett hagszerek (dob, vonósok, basszusgitár) ellenére, és élőnek is hat a sok effekt és elektronika mellett.

Bár alapvetően a dub-os keverés jellemző, egy kis psychadelikus beütés is érezhető a lemezen. Ligeti György (The Puzzle) hangját hallhatjuk több számban is (természetesen angolul), közreműködnek az Underground Dívák (Péterfy Bori, Hódosi Enikő, Németh Juci, Judie Jay, Sena és Kutzora Edina), a vonós szólamokat pedig De Coll Ágnesnek és Márkos Albertnek köszönhetjük.

Ligeti György hangja jól passzol az indie-pop-rock hangzású számokhoz mint a The Snob, a Rock and Roll Goes the Girl vagy a Never the Same. A Learn to Fall dubos trip-hopjában pedig Zságer Balázs énekel. Nehéz kiemelni a legjobbakat, bármelyik darab lehetne kiemelkedő: legyen szó akár a pörgős, színpadra íródott North Pole Sambáról, a gitár-riffre kihegyezett Escape from the Earth-ről, a Three Seasons Fall nyugalmáról a pontosan odaillő szövegrészletekkel vagy éppen a Dorian Gray's Dilemma belassult trip-hopjáról. Ha nem zavar, hogy magyar zenészek angolul énekelnek, és bejön Neked az elektronikus zene, akkor ez az album pont Neked való!

Tracklista:
01. séance 
02. the prophet is a fool 
03. rock'n'roll goes to the girls 
04. north pole samba 
05. love and strangeness 
06. escape from the earth 
07. learn to fall 
08. the snob 
09. never the same 
10. three seasons fall 
11. dorian gray's dilemma 
12. longing for solitude 
13. wings of love (feat. underground divas)
14. without shades


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.07.21