458
Anne Fine: A kilencedik felhőn
Berente Erika ajánlata

anne-fine-a-kilencedik-felhonStol élhetné a jómódú angol tizenévesek gondtalan életét, hiszen apja jól menő ügyvéd, anyja pedig sikeres divattervező. Stollal azonban mindig történik valami. Lelke most éppen valahol messze, a „kilencedik felhőn” tartózkodik, teste pedig egy kórházi ágyon, és mindenféle csövek lógnak ki belőle. Vajon mi történhetett vele, meggyógyul valaha?

Stol az, aki mindig elkésik az órákról, aki elfelejti, hogy mit is kell vinni a vizsgára; Stol az, aki felesel, aki bátran kimondja az igazságot mások helyett is. Stol az, akit osztálytársai lenyűgözve hallgatnak, mert briliáns történeteket kerekít – amelyekből egy szó sem igaz. És ő az, aki elbújik a tornaóra elől, de egyébként minden őrültséget bátran kipróbál, s akinek bérelt helye van a kórház baleseti sebészetén. Mi van Stollal? Miért ilyen?

Stolly az, akinek betegágya mellett nem látni ott a szüleit. Anyukája éppen Nicaraguában fotózik és utolérhetetlen; apja pedig képtelen egy-két értelmes mondatnál többet mondani a fiának. És az is Stol, aki szinte barátjánál lakik, akit annak anyja vett a szárnyai alá. Ő gondoskodik arról, hogy meleg ételt egyen naponta, hogy elkészüljön a leckéjével, ő beszélget vele, ő készteti a karácsonyi ajándékokat megköszönő levelek írására is, és ő virraszt az eszméletlen fiú mellett.

Stol az, akinek a története már felkeltette a szociális gondozók és a gyermekvédelem figyelmét is. Most pedig barátja, Ian ül ott mellette, és körmöl valamit. Esme, Stol anyja pedig kimondja azt az egy mondatot, amit senki, soha nem várt volna tőle. Hogy mit? Megtudod, ha elolvasod!


Megtekintés az Online Katalógusban

2019.01.29