96
Lopott szavak
Légrádi Szilvia ajánlata

lopott-szavak

A Lopott szavak egy 2012-ben bemutatott amerikai filmdráma, melyet Lee Strenthal, valamint Brian Klugman írt és rendezett. A főbb szerepekben Bradley Cooper, Jeremy Irons, Dennis Quaid, Zoë Saldana és Olivia Wilde láthatók.

Rory Jansen (Bradley Cooper) élete első könyvének kiadása ritkaságszámba menő esemény, ami az irodalmi életben és az átlagolvasók körében is nagy visszhangot kelt. Az utca embere is odavan érte, a kritikusok szintén ódákat zengenek róla, a regény a könyvkluboktól kezdve a reptereken át a főiskolai campusokig mindenhol hódít. Friss hangjával és időtlennek tetsző bölcsességével Rory hamar az irodalmi élet egyik sztárjává válik. A karizmatikus, tehetséges, intelligens és fiatal szerzőnek mintha mindene meglenne: a siker mellett gyönyörű felesége (Zoë Saldana) várja otthon, a világ a lábai előtt hever – és mindez pusztán a szavai miatt.

De kinek a szavai is ezek? Rory-nak mindig is az volt az álma, hogy író legyen, de a kiadók sorra elutasították műveit. Mikor feleségével nászútra megy Párizsba, egy régiségboltban vásárolnak egy idejétmúlt aktatáskát, amelyben Rory egy 1940-es évekből származó kéziratra bukkan. A történetet átírja a számítógépébe, és ki is adják a regényt A könnyező ablak címmel. Így lesz Rory az irodalmi élet sztárja.

A bonyodalom akkor kezdődik, mikor egy nap odalép hozzá egy idős férfi (Jeremy Irons), aki azzal a megdöbbentő kijelentéssel áll elő, hogy ő a sikerregény valódi szerzője...


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.02.02