215
Szuper-hipochonder
Szabados Éva ajánlata

szuper-hipochonder

Remek vígjátéki témát választott Dany Boon, aki nemcsak főszereplője, hanem egyben a film forgatókönyvírója és rendezője is. Romain Faubert 39 éves agglegény, aki kórosan retteg a betegségektől, ezzel szinte már pokollá teszi barátja életét. Dimitri (Kad Merad) orvos, és vele ellentétben családos ember. De már a házasságát is kikezdi, amikor az abszolút hipochonder Romain odaköltözik hozzájuk néhány napra. Végül Dimitri gyakorlati terápiára szánja el magát, elviszi barátját oda, ahol bevándorló honfitársait gyógyítja.

Dimitri is a zsarnokságtól szenvedő Cserkisztánból érkezett Franciaországba évekkel ezelőtt. S most elhatározza, hogy a nyavalygó Romainnek megmutatja, mi a valódi fájdalom. Ám amikor a hipochonder belekerül az események sodrába, az olyan lavinát indít el, ami meg sem áll, egészen a cserkisztáni zsarnok börtönéig. Itt aztán a csodabogár nyápic olyan életre szóló tapasztalatokkal gazdagodik, melyek nemcsak a náthából kúrálják ki.

Mivel remek és tartalmas vígjátékról van szó, a főhős izgalmas jellemfejlődésen megy át, miközben a néző jól szórakozik a fergeteges jeleneteken. S végül még álmai asszonyát is megtalálja, nem kis felfordulást okozva.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.11.03