169
Whiplash
Légrádi Szilvia ajánlata

whiplash

A Whiplash egy 2014-ben bemutatott amerikai filmdráma, amelyet Damien Chazelle rendezett. Főszereplője, Andrew Neiman (Miles Teller), az ambiciózus fiatal jazzdobos minden vágya, hogy elit zenei iskolája, a Shaffer Konzervatórium legjobb növendéke legyen. Rengeteget gyakorol, és mindenre képes lenne a siker érdekében. Legalábbis azt hiszi. De találkozik egy tanárral… Terence Fletcher (J. K. Simmons), a vérfagyasztó módszereiről hírhedt oktató felfedezi Andrew-ban a tehetséget, és áthelyezi őt első számú zenekarába, ezzel örökre megváltoztatva a fiatal fiú életét. Az első örömöt aztán nagyon sok keserűség követi. Fletcher abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból. Akkor is, ha kínlódnak vagy sírnak, vagy belehalnak.

Andrew azon szándéka, hogy tökéletessé váljon, hamarosan mániává fajul, kőszívű tanára pedig készségei határára, és szinte az őrületbe hajszolja őt. A kezdő zenész és a sokat látott veterán egymásnak feszül, és egyikük sem adja fel könnyen, amit elkezdett. Mindketten tartják a ritmust. A végsőkig...

A New York Post „az év egyik legjobb filmjének” titulálta az alkotást, J. K. Simmons pedig alakításáért elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.10.20