153
Aranyhangok IV.
Juhászné Lukács Mária ajánlata

aranyhangok-4

Az Aranyhangok című sorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum Médiatárának több mint hatezer felvételt tartalmazó gyűjteményéből válogat. A legkorábbiak az 1930-as évekből származnak, de a későbbieket is húsz-harminc-negyven évvel ezelőtt rögzítették. Az összeállításban a Nyugat harmadik nemzedékének néhány tagja és a negyvenöt után induló magyar költők legnagyobbjai szólalnak meg.

Az Újhold köréhez tartozók mellett megtaláljuk a népi írók képviselőit, vagy csoporthoz nem igazán kapcsolható alkotókat, sőt a határon túlra emigráló írók egyikét is. A kiválasztott részletek között önvallomást, ars poeticát, kortársakra való emlékezést, kiállításmegnyitót és felolvasást is találunk. A sorozat hagyományához igazodva a beszélgetések szövegét a kísérőfüzetben is közlik. A válogatást szerkesztette Kelevéz Ágnes, a hangmérnök Bolla György volt.
 
Előadja: Határ Győző, Kormos István, Mándy Iván, Mészöly Miklós, Nagy László, Nemes Nagy Ágnes, Ottlik Géza, Örkény István, Pilinszky János, Szabó Magda, Vas István, Weöres Sándor 
Teljes játékidő: 65 perc
Formátum: audio


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.09.08