153
Jane Wightwick: 15 perc angol
Fodor Éva ajánlata

jane-wightwick-15-perc-angol

Angolul tanulóknak hasznos segítség Jane Wightwick 15 perc angol című nyelvkönyve. Már az elején eloszlatom azon reményeket, hogy ebből, és csak ebből valaki is meg tud tanulni társalgási szinten angolul. De nagyon jó kiegészítője más, nyelvtanulásra alkalmasabb könyveknek.

Miért is? A könyv egy-egy fejezetben – kezdve a köszönéstől az étterembe menetelig vagy utazásig – több témát dolgoz fel. Egy-egy témakört mindig két oldalon bont részeire a szerző. Az étkezés fejezeten belül taglalja a kávézóval, az étteremmel kapcsolatos legfontosabb szavakat, megismerhetünk pár fogást és alapanyagot. Illetve külön foglalkozik az udvarias kéréssel, hogyha valahová belépünk, és szeretnénk valamit, hogyan tudjuk magunkat kifejezni.

Azt hihetnénk, hogy két oldal kevés az adott témára. Igen is, meg nem is. Megismerhetünk pár alapvető szót, fontosabb mondatot. Ezeket így meg is lehet jegyezni, s adott helyzetnek megfelelően csak a szavakat kell kicserélni. Ami nagy segítség a tanulóknak, hogy igaz, furcsán néz ki, de minden szó és mondat alatt ott található fonetikusan a kiejtés. Minden bal oldali lapon kicsit visszakérdez az előző részekre, ismétlés gyanánt. Ha tartozik valamiféle kulturális érdekesség az adott részhez, arról is olvashatunk. Minden részben kapunk egy kis nyelvtant is. Mindig van pár kérdés-felelek fajtájú feladat, gyakorlásnak. S minden témakört egy összefoglaló rész zár. Megtanulhatjuk ezeket a mondatokat, mert sok információt tudunk szerezni vele, vagy épp meg tudjuk értetni magunkat, de hogy aztán a választ meg is értsük, az pedig már csak sok-sok gyakorláson múlik.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.08.15