73
Benedek Szabolcs: A fehér ruhás lány
Elérhető könyvtárunkban

A történet napjainkban játszódik, egy négytagú családban, akik egy száz évesnél is idősebb házban élnek. A lakásban egy különös, képzeletbeli lény is megjelenik, egy "szellem", egy fehér ruhás lány, akit sokáig csak a család gyermek tagjai, Laura és Bence látnak.

Laura és Bence testvérek, és bármennyire is meglepő, most éppen örülnek annak, hogy újra mehetnek iskolába, mivel a járvány ideje alatt nem találkozhattak az osztálytársaikkal és a barátaikkal, hanem otthon kellett rostokolniuk. Ám hiába tűnik úgy, hogy az élet visszatérhet a régi kerékvágásba, valami mégis aggasztja Laurát és Bencét. Egyre gyakrabban látják ugyanis a lakásukban vagy éppenséggel a házban, a gangon a titokzatos fehér ruhás lányt, aki nemcsak hogy furcsa öltözéket visel, de az arca és az alakja is kissé elmosódott.
Anya szerint kísértetek nincsenek, Apa pedig azért ideges, mert nem tud haladni a regényével. De akkor ki ez a Flóra, és hogy kerül a házba? Laura és Bence nyomozni kezd, aminek eredményeként még több titokba botlanak. A történetben fontos szerephez jut még két tengerimalac, valamint egy elkódorgó nyúl. Na és persze az is kiderül, hogy miként éltek az emberek ebben a városban több mint száz évvel ezelőtt, és hová vitte nyaralni a gyerekeket annak idején az utolsó magyar király.
Megtekintés az Online Katalógusban

2023.03.06