189
Soul: Justin Timberlake - The 20/20 Experience
Tolnai Gáborné ajánlata

justin-timberlake-the-20-20-experience

Justin Timberlake-et ismerjük kölyökkora óta, végignéztük, ahogy sárgára festett, kínai instant levestésztára hajazó frizurája lassan emberi formát ölt, majd öltönyt és nyakkendőt viselve duruzsolja fülünkbe a Sexy Backet. Justin kikerülhetetlen gigasztár lett, az új Michael Jacksonként emlegették a kritikusok, összeszedte az összes létező zenei elismerést, és mintegy mellékesen meghódította Hollywoodot is. Majd épp amikor már kezdett kicsit sok lenni, visszavonulót fújt, és hipp-hopp, eltűnt néhány esztendőre.

És 2013-ban elérkezettnek látta az időt, hogy visszahódítsa a trónt, bár őszintén szólva senki sem használta ki igazán Justin távollétét. Harmadik szólóalbumának executive produceri feladatait maga látta el, ennek eredményeképpen pedig a lemez előfutárai, a Suit&Tie és a Mirrors máris történelmet írtak: hamar a Billboard- és az iTunes-listák dobogósai lettek, és számos országban nem is nagyon akartak távozni a top10-ből. Persze a „nem klipes” dalok tartogatják az igazi meglepetéseket: a Let The Groove Get In afrikai ritmusai egy kifinomult világzenei lemezen is helyet kaphatnának, a Spaceship Coupe pedig Prince legszebb éveibe repít vissza minket.

Timberlake neve mindig is egyfajta garanciát jelentett az egészen újszerű, totálisan újraértelmezett zenére – emlékezzünk csak vissza, hogy amikor elkezdett Timbalanddal dolgozni, öt éven keresztül minden második album pontosan úgy szólt, mintha a két Timbo dobta volna össze. Justin ismét képes volt a feje tetejére állítani a popszakmát: új albumán tökéletesen homogén hangmasszává gyúrta a klasszikus popot és az elektronikus zenét, bátran merítve egykori gyökereiből, és alaposan újragondolva azokat, de a The 20/20 Experience legnagyobb érdeme mégiscsak az, hogy megmentette az évek óra döglődő r'n'b szcénát.

Tracklist:
01. Pusher Love Girl
02. Suit & Tie (featuring Jay Z)
03. Don`t Hold the Wall
04. Strawberry Bubblegum
05. Tunnel Vision
06. Spaceship Coupe
07. That Girl
08. Let the Groove Get In
09. Mirrors
10. Blue Ocean Floor


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.01.13