191
Blues: Eric Clapton - Me and Mr. Johnson
Óbert Klára ajánlata

eric-clapton-me-and-mr-johnson

Az nem kérdés, hogy Robert Johnson (1911-1938) a blues legnagyobb legendája, hatásában senkihez sem fogható alakja. Rövid életműve azonban a Rolling Stonestól a Led Zeppelinen át Claptonig a legnagyobbakat is hatása alá vonta, s befolyással bírt a rock & roll fejlődésére is a hatvanas-hetvenes években.

A Me And Mr. Johnson című korongon 14 dal hallható Eric Clapton tolmácsolásásban azon huszonkilenc dal közül, melyeket a mitikus mississippi blues mester az 1930-as években, rendkívül rövid karrierje során felvett. A már korábban előadott Johnson-szerzemények nem kerültek be a lemez 14 dala közé, tehát csupa új interpretáció hallható. Hiba nélküli előadásban szólnak a dalok, egyszerűen, autentikusan, főképp trió felállásban, melyet szerencsére azért gyakran „koszosít” további gitár, elengedhetetlen szájharmonika-szólam, vagy gyakran bokrosít meg - alkalmanként emel fel - egy odatévedő öblös orgona, amit Billy Preston szólaltat meg. Clapton élvezi az egészet, nagyon lazán és zseniálisan gitározik, és hallhatóan nagyon örül, miközben énekelheti kedvenceit.

A tizenhatszoros Grammy-díj nyertes Eric Clapton zenei gyökereit feltáró albumán olyan elismert munkákat kapcsol össze, mint az 1994-es From The Cradle és a 2000-es, B.B. Kinggel közösen készített dal, a Riding With The King

Tracklist:
01. When You Got A Good Friend
02. Little Queen Of Spades
03. They're Red Hot
04. Me And The Devil Blues
05. Traveling Riverside Blues
06. Last Fair Deal Gone Down 
07. Stop Breakin' Down Blues
08. Milkcow's Calf Blues
09. Kind Hearted Woman Blues
10. Come On In My Kitchen 


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.12.09