16
C. S. Lewis: Narnia krónikái
Márné Tóth Krisztina ajánlata

c-s-lewis-narnia-kronikai

C. S. Lewis hétkötetes (A varázsló unokaöccse; Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény; A ló és kis gazdája; Caspian herceg; A Hajnalvándor útja; Az ezüst trón; A végső ütközet) gyerekkönyve, a Narnia Krónikái a Pevensie család négy sarjáról szólnak. Az első részben a testvérek egy vidéki rokonuk kastélyában az öreg ruhásszekrénybe bújnak, amely titkos ajtót rejt. Ezen az ajtón át különös birodalomba, a szeretet és a békesség országába, Narniába csöppenek, amelyet már száz éve a hó és a jég fogságában tart a gyönyörű, ám annál gonoszabb boszorkány, Jadis, és a gyerekekre vár a feladat, hogy megtörjék a világuralmi terveket dédelgető királynő hatalmát.

Kalandos utazásuk során életre keltik Narnia mindenkori királyát, Aslant, a bölcs oroszlánt, aki a szemük láttára beszélő állatokkal, dús növényzettel népesíti be a csodálatos birodalmat, olyan új, tiszta világot teremt, amelyet a jó szándék, az igazság irányít, és ahol Jadis hatalma megsemmisül. Az utolsó részben Narnia összedől. Bukásának előidézője Shift, a fondorlatos majom, „aki”a balga szamarat oroszlánbőrbe bújtatva a Nagy Aslan hatalmában tetszeleg. Ezzel zsarnokságot és rabszolgaságot, valamint a gonosz ellenség uralmát szabadítja a boldogság birodalmára. Tirian, Narnia utolsó királya felveszi a harcot a majommal és szövetségeseivel, de az egyenlőtlen küzdelemben biztos bukás várna rá, ha - mint mindig - Aslan és a „távoli gyermekek” a segítségére nem sietnek. Bár a birodalom összedől, a befejezés mégis reményt adó: Aslan és valamennyi igaz híve együtt repülnek a végtelen időben, egy távoli, ám még csodásabb birodalom felé…

A világszerte hatalmas sikert arató regénysorozat a Jó és a Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben, máskor a szív rejtett zugaiban zajlanak az ütközetek, ám minden csapás meghatározó erejű a birodalom és a főhősök sorsa szempontjából. A fordulatokban gazdag, varázslatos történet 35 nyelvre fordították le.


Megtekintés az Online Katalógusban

2022.11.15