282
Ketten és külön – irodalmi párbeszéd
Szabó T. Anna és Dragomán György estje TELT HÁZ!

2022. október 7-én (pénteken) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor u. 4.) Szabó T. Anna költő és Dragomán György író Ketten és külön című irodalmi párbeszédét hallgathatják megy az irodalom iránt érdeklődők.

Mire jó a szépirodalom? Szabó T. Anna 30 éve van a költői pályán, ebből az alkalomból jelent meg legújabb verseskötete az idei Ünnepi Könyvhétre Vagyok címmel, amely válogatott és új verseket is tartalmaz. A líra mellett a novellán és drámán át a gyerekkönyvig sokfélét írt, mégis mindig új válaszokat keres a kérdésre – ahogy Dragomán György prózaíróként szintén. Tőle legutóbb a Főzőskönyv jelent meg, amely azonnal hatalmas sikert aratott.

Közös estjükön mesélnek és felolvasnak, személyes és kitalált történeteikkel keresik az elbeszélhetőség határait és a belső szabadság lehetőségeit, miközben műhelytitkokra is fény derülhet. Azt vizsgálják, hogyan közelíthetünk egymás felé anélkül, hogy összetörnénk a másikat. Csak akkor lesz a sorsunkból mások számára is használható példázat, ha képesek vagyunk elmesélni, mi történt velünk – és ezeken az elbeszéléseinken keresztül talán végre megérthetjük a magunk és a mások érzelmeit.

A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezés: regisztracio@gyorikonyvtar.hu

A program a TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában” projekt keretében valósul meg.